Çiçekli Koltuğa Nasıl Halı?

Çiçekli Koltuğa Nasıl Halı?

Günümüzde ev dekorasyon ürünleri oldukça popülerleşmeye başlamıştır. Günümüzde herkes iş stresinden uzaklaşıp evinde rahat ve konfor içinde olmak ister. İnsanlar internet üzerinden, çeşitli dergilerden ilham almaya başlamıştır. Sadece bir dokunuşla bile evinizin atmosferi birden değişebilir ve bunun için çok büyük şeyler gerekmez. Bir perdenin rengi, koltuğun deseni, halıyla tamamladığı bütünlükle bunların başında gelebilir. Bazen ufak bir değişiklik bütün evinizdeki havanın değişmesine neden olur. Koltuk, salonunuzun vazgeçilmez parçalarından biridir. Koltuğun rahatlığı kadar deseni de önemlidir. Evinizde hoş bir uyum yakalamak için koltukla halının önemi bu konuda büyük bir rol oynar. Evinize girdiğinizde ilk dikkat çeken mobilyalarınızla halının rengidir.

 

 Çiçekli Koltuk Seçimi

 

 Çiçekli koltuklar genelde çok fazla renklerden oluşurlar. Koltuğun üzerinde çeşitli çiçek detayları olabilir. Eğer böyle bir koltuk seçtiyseniz evinizin genel kısmı sade olmalı ve çiçekli koltuğunuz ön planda olmalıdır. Bu şekilde evin havası boğucu bir ortam yaratmaz ve dikkatler sadece bir yerde olur. Peki, çiçekli koltuğa nasıl bir halı seçilmelidir? Çiçekli koltuğa nasıl bir halı seçilir?

 

 Bir salonu dekor etmeye başladığınızda son dokunuşlarınızı halı üzerinden yapabilirsiniz.

 Evinizde sade mobilyalar varsa hareketli bir halı tercih edebilirsiniz. Hareketli, desenli, kumaş seçimleriniz varsa halınız düz renkte olmalıdır. Çiçekli bir koltukta çiçeğinizin renkleri size bir fikir olabilir. Çiçeğinizin hangi renklerde olduğuna dikkat edin. Örneğin kırmızı, pembe, sarı renklerinde bir çiçekse o zaman aralarından dilediğiniz bir rengi seçip deseni ve hareketi olmayan bir halı kullanmalısınız.

 

 Çiçeklerle Renk Uyumu

 

 Halınızı seçerken koltuğunuzun üzerindeki çiçek motif ve renklerini de dikkate almalısınız. Bazı çiçek motifleri renkleri ile çok baskın hale gelebilir bunun için salonunuzda tek dikkat çekici yerin çiçekli koltuğunuz olmasına izin verin. Çok pembe ağırlıklı ya da sarı ağırlıklıysa bunu aynı renkle tamamlamak özellikle koyu renklerde evinizde biraz boğucu bir havaya neden olabilir. Eğer baskın bir çiçek motifli koltuğunuz olduğunu düşünüyorsanız sadece krem rengi bir halıda tercih edebilirsiniz.

 

 Uyum Yakalayan Renkler

 

 Kırmızı: Sarı, beyaz, mavi, yeşil, siyah

 Kahverengi: Mavi, krem, pembe, yeşil, bej

 Sarı: Mavi, lila, mor, gri, siyah

 Turuncu: Mavi, lila, mor, beyaz, siyah

 Lila: Turuncu, pembe, koyu mor, gri, beyaz

 Beyaz: Beyaz genelde her renkle uyum yakalamaktadır.

 

 Halınızı daha sadece seçip koltuğunuzdaki çiçek motiflerini vurgulamak isterseniz halı seçiminizi beyaz ya da krem rengi yaparsanız evinizde daha ferah ve sakin bir hava yaratabilirsiniz. Tek renk halı tercihi yaparsanız bunu çok koyu yapmamalısınız halınızın koyu renk olması evinizde daha karanlık ve boğucu bir hava yaratmasına neden olur. Açık renk ve deseni olmayan halılar size ferah bir alan yaratır. Bunun yanında halı boyutunuzda önemlidir. Halınızın büyük olması sizi düz ve açık renklere yöneltmelidir. Açık renklerle evinize ferahlık katabilirsiniz.

Hangi renk ya da desen halı istiyorsanız burada https://www.markaev.com/hali  isterseniz size özel desenler tasarımlarla baskılı halı tercih edebilirsiniz. Modellere bi göz atın derim ;)

Etiketler: Halı,kilim
Şubat 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR